Het slopen is eindelijk begonnen!

Door op 25 januari 2018

Door Joyce – Onlangs hebben alle leden van de vereniging hun huissleutel gekregen en konden we beginnen met het strippen van ons huis. De laatste overdracht vond plaats op 23 januari waardoor CPO van A tot Z nu officieel van start is.

Sloopwerkgroep

Binnen het CPO is er een sloopwerkgroep opgericht die zich bezig houdt met de containers. Deze raken lekker snel vol en daarbij moet er rekening worden gehouden met de verschillende materialen. Naast puincontainers, houtcontainers en steencontainers is er onlangs ook een plantencontainer bijgekomen, het scheiden van het afval is belangrijk. Ook moeten we de rand van de containers respecteren en wordt er ondertussen natuurlijk ook al flink gebruik gemaakt van de ECO toiletten.

 

ALV’s

Naast het boren, rammen, duwen en trekken zijn er essentiële balken aanwezig in onze huizen, deze moeten blijven staan. Niet bij alle huizen zijn deze balken aanwezig op dezelfde plek, daarom is het wel erg prettig dat wij als buren bij elkaar kunnen afkijken welke balken ervoor zorgen dat het huis overeind blijft staan. In de ALV’s [algemene leden vergaderingen] kunnen we als buren ook andere belangrijke keuzes voor tijdens het slopen van de binnenkant bespreken.

Tot nu toe verloopt het sloopproces voorspoedig, kunnen we de nodige kennis en gereedschappen met elkaar delen en zijn we actief bezig om van ons nu nog niet gesloopte pand een echt bouwval te maken.

Wish us luck!

CPO van A tot Z

Laat een reactie achter