Veel keuze aan duurzaamheid

Door op 5 februari 2018

Door Joyce – De gemeente Haarlem wil graag energieneutraal zijn in 2030. Dit betekent dat het wonen in een energieneutraal huis de waarde van je huis kan laten stijgen waarbij je ook nog eens positief bijdraagt aan het milieu. Naast een eventuele besparing op je energielasten is het verduurzamen van je huis een investering waar je profijt uit gaat halen. Hierbij een update over duurzaamheid in ons tot noch toe elektriciteit loze, waterloze en gasloze straat! 

 

Woonwensen

Afgelopen week hebben wij een presentatie bijgewoond gepresenteerd door Ernst, de directeur van ID energie, die namens Huizenaanpak advies kwam geven over opties die kunnen zorgen dat onze straat verduurzaamd wordt. Hierbij werden individuele afwegingen inzichtelijk gemaakt; als bewoner moet je keuzes maken op het gebied van energie, comfort, binnenmilieu, onderhoud en gebruiksgemak. Het streven voor velen is om een juiste balans te vinden tussen deze woonwensen. Ook moet er rekening worden gehouden met de gestelde EPC eisen.

 

De mogelijkheden tot het verduurzamen van onze huizen zijn tijdens deze presentatie uiteengezet wat erg waardevol is voor onze vereniging. De leden van CPO van A tot Z hebben dus weer een paar stevige beslissingen te maken. De presentatie van Ernst zal hier binnenkort als PowerPoint worden toegevoegd. Ook zullen de mogelijkheden verschijnen op de pagina ‘Duurzaamheid’ op deze website.

Laat een reactie achter