Slopen kun je leren!

Door op 12 februari 2018

Door Michelle – Wauw, jullie hebben een klushuis gekocht! Zijn jullie/jij handig dan? Die vraag heb ik vaker gehoord, nadat we ingeloot waren bij dit project van klushuis Haarlem. Nou ik kan je vertellen, ik ben van nature niet echt handig. Zo heb ik ooit eens aangeboden te helpen klussen bij mijn schoonzus en zwager op zaterdagochtend. Na twee minuten had ik een gat in mijn vinger met een bloedbad tot gevolg; een plint verwijderen bleek niet voor mij te zijn weggelegd. Ook heb ik moeite met benamingen van gereedschap: het verschil tussen een spijker en schroef was me lang niet duidelijk en een plamuurmes noem ik volhardend een spatel.

En dan heb je dus een klushuis gekocht, waar je van plan bent zelf veel aan te gaan doen. Ik vond het beginnen met slopen best wel spannend, want waar begin je? Welk gereedschap heb je nodig? Tot welke grens ga je slopen? Vragen, vragen, vragen..

Ik had de gedachte een heel plan van aanpak te maken, maar vlak nadat we de sleutel hadden gekregen in december, begon het toch al een beetje te kriebelen. Niels was in het buitenland, dus ik begon als ‘stoere, nonchalante’ klusvrouw met wat mini klusjes, zoals de losse vloerbedekking te verwijderen en kasten demonteren. Daarnaast dacht ik ook dat het handig was om de vloerbedekking van de trap te verwijderen. Halve dag bezig geweest met bloed, zweet en tranen. Die bekleding zat muur- en muurvast. Ik kan er nog kwaad om worden en mezelf er tegelijkertijd om uitlachen, want wat blijkt: waarschijnlijk krijgen wij een hele nieuwe trap. Gevalletje van; totaal niet de moeite waard geweest.

Op deze klusblunder en het lachwekkende aangezicht van Niels die wc-papier heeft ontpopt tot nieuwe gehoorbescherming na, moet ik zeggen dat het slopen verder eigenlijk heel goed en natuurlijk loopt. Waar ik soms niet meer weet wat we nu precies moeten doen, lijkt Niels alle controle te hebben. Hij volgt heel slim het voorbeeld van onze handige buren en heeft zich ontpopt tot de beste online klant van de Lidl-gereedschapshop. Daarnaast blijkt hij samen met mijn vader een ultiem sloop duo: twee energie kanonnen die muren en vloeren weg hameren alsof het niets is. Ik zelf heb een hechte band ontwikkeld met de kruiwagen (vullen met afval, rijden naar de container en vice versa) en dien voornamelijk als schoonmaak- en catering mejuffrouw. Super belangrijk in dit hele proces 😉

Het is nu eind februari en het slopen is bijna zo goed als klaar. Ik kan niet wachten om te starten met opbouwen en te ondervinden wat die periode voor deze inmiddels sloop professionals in petto heeft..

 

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een reactie achter