De koevoet werd mijn beste vriend

Door op 19 februari 2018

SLOPEN: 1 sloop (de/het; v(m) en o; meervoud: slopen)  1 overtrek van een kussen, 2 sloop (de; m) 1 het slopen; = afbraak slo·pen (sloopte, heeft gesloopt) 1 afbrekenhuizen slopen 2 uitputten, ondermijneneen slopende ziekte

Door Stefanie – Als ik voor mezelf mag spreken en het bovenstaande lees, dan heb ik meer met een “overtrek van een kussen”, dan met het “afbreken van je huis.” In mijn ogen is er namelijk niets lekkerder dan in een bed slapen met schoon gewassen beddengoed en dito kussens. Maar ja, dit verhaaltje gaat natuurlijk niet over beddengoed maar over dat andere puntje, namelijk “afbreken: huizen slopen.” En geloof me lieve lezers, er moet wat afgebroken worden in de 21 woningen aan de Alberdingk Thymstraat en de van Zeggelenstraat. Wat dat betreft kunnen we het verlangen naar een kussen als een gevolg van punt 2 zien, want slopen is inderdaad vermoeiend of … zeg maar gerust: slopend!

 

 

Toch geeft slopen in onze straat ook heel veel voldoening en enthousiasme, je hebt gezellige buren om je heen,  je kunt elkaars spullen lenen, veel van elkaar leren en doet achteraf een drankje om de dag af te sluiten. Kortom we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en dat zorgt voor een heerlijk “wij-gevoel.” Een aantal personen in onze straat zijn de afgelopen weken op zijn zachtst gezegd best opvallend te noemen:

– We hebben onze handige “Bob de sloper”. Elk weekend aanwezig, niet alleen om zijn eigen woning helemaal leeg te trekken (lees: deze woning bestaat echt alleen nog maar uit 4 muren en een dak) maar ook om alle buren te helpen hun woning leeg te halen;

– De wandelende supermarkt-girl: zij voorziet iedereen van een heerlijk broodje, sapje of beker thee wanneer je bijna omvalt na al dat puinruimen en het dus even hard nodig hebt;

– De puinbak-dame: een altijd uitstekende planning rondom het ophalen van de volle puinbakken en het neerzetten van de lege. Zonder deze vele puinbakken hadden we het namelijk niet gered, want wat een troep komt er nog uit die huizen;

– De dixi-chick: komt in actie bij een volle dixi en regelt op tijd een schone. En geloof me, dat is heel fijn wanneer niemand in de straat een eigen toilet heeft;

– De schoonmaakploeg: zij kunnen naast het slopen van hun woningen ook heel goed de straat schoon vegen, wat weer zorgde voor blijdschap bij de overburen;

– De overbuurman: deze hele aardige man ziet ons elk weekend ploeterend door de straat gaan en besloot ons te trakteren op een heerlijke bittergarnituur: een super goed tussendoortje tijdens het puinruimen. Bedankt overbuurman!

– Het bruidspaar: bij hen gaat het slopen samen zo goed, dat ze meteen maar besloten om in deze periode te gaan trouwen. Nogmaals gefeliciteerd!

Maar beste mensen, hoewel ik dus aan het begin van dit verhaal nog veel had met een schone kussenloop, ik moet toegeven dat in de afgelopen periode iets anders mijn beste vriend is geworden. Ik kan namelijk na heel veel vieze en stoffige sloopdagen in gezelschap van mijn koevoet terug kijken op een super toffe, maar vooral geslaagde slooptijd!

Misschien vind je dit ook leuk

1 Reactie

Winni Brouwer

maart 3, 2018 @ 21:28

Reply

Stefanie. Ik geniet iedere x weer van je blogberichten. Leuke foto trouwens van jou en Ricardo en het video filmpie. Ik zie dat jullie er hard tegenaan zijn gegaan en nog steeds met een stralende lach. Toppie. Fijn dat jullie samen met de nieuwe buurtbewoners het WIJ gevoel hebben. Succes verder met de grote klus. Een dikke knuffel voor jou en je KOEVOET en natuurlijk ook voor Ricardo 😁😘

Laat een reactie achter