Als leden van vereniging CPO van A tot Z zijn wij bij elkaar gekomen door loting. Al na een aantal maanden, en nog zonder bij elkaar in de straat te wonen, kennen we elkaar waarschijnlijk al wel beter dan de meeste buren. Hier stellen een groot aantal van de bewoners zich voor en vertellen ze hoe ze het klushuisproject in zijn gegaan.

 

David en Susan

Wij zijn David en Susan. Via Funda kwamen we terecht bij het klushuizenproject. In eerste instantie leek het verbouwen van een huis van top tot teen ons een te grote stap. Maar toen we zijn gaan kijken tijdens een open huizendag in de Alberdingk Thijmstraat, begon het toch te kriebelen. Fijn is dat we het niet alleen doen, maar samen met onze nieuwe buren. We kijken er enorm naar uit om ons eerste koophuis helemaal naar wens te maken en kunnen niet wachten tot we echt kunnen starten met het (ver)bouwen!

 

 

Jenna

Mijn naam is Jenna Waleson en ik ben ontzettend blij dat ik destijds ingeloot ben voor een eigen klushuis, onderdeel van het klushuizen project in Haarlem. Het is een enorme uitdaging om je huis helemaal zelf in te delen. Wat voor mij een grote meerwaarde is dat je je buren goed leert kennen en dat zorgt ervoor dat je van je huis meteen al een thuis maakt. Zelf woon ik mijn hele leven al in Amsterdam en ik kijk ernaar uit om naar Haarlem te verhuizen. Het lijkt mij geweldig om naar mijn werk te kunnen fietsen i.p.v. elke dag met de trein te gaan. Zelf ben ik helemaal niet zo handig maar gelukkig kan ik veel door de aannemer laten doen.

 

 

Jacob en Mischa

Hoi! Wij zijn Jacob en Mischa. Via familie zijn we op dit klusproject gekomen. Nadat we de opendag hadden bezocht zagen we veel potentie in het project. Of we klussers zijn? Jazeker! Als timmerman en interieuradviseuse moet het helemaal goedkomen! We zijn van plan om alles zelf te doen. Het worden dus drukke maanden, maar we hebben er heel veel zin in!

 

 

 

 

 

Wij zijn dit klushuizenproject tegengekomen via Facebook en hebben daarna twee keer de open dag bezocht. Omdat we al een jaar lang zonder succes huizen hadden bezichtigd leek ons dit een mooie kans. Wij zijn nog geen klussers maar zijn toch van plan een hoop zelf te doen. Hoe dat gaat uitpakken weten we echt nog niet, maar we hebben er wel heel veel zin in!

 

 

 

 

Maraise

Ik ben Maraise, 25 jaar en ga in mijn eentje mijn droomhuis bouwen. Omdat ik mijn eigen bedrijfje aan het opzetten ben en daarvoor een praktijkruimte aan huis nodig heb, ben ik mijn zoektocht begonnen naar een grotere woning. Ik kwam ‘toevallig’ op de website van het klushuizen project terecht en ik ben ervoor gegaan. Ik ga alles zelf doen, gelukkig ben ik gezegend met een hele handige en bereidwillige vader! Ondanks dat dit project van ongeveer twee jaar aardig wat tijd en energie vraagt, krijg je er ontzettend veel voor terug! De keuzevrijheid, het collectief voordeel en vooral de hechte band die je opbouwt met je nieuwe buren.

 

 

 

Hi, via vrienden vernomen we van het eerste project Klushuis Haarlem (reactie was wauw!) en per toeval het tweede project tegengekomen tijdens de inschrijfperiode op Funda. We waren eigenlijk nog niet echt actief aan het zoeken, maar de combi van betaalbaar/duurzaam wonen in Haarlem + het helemaal naar je eigen zin kunnen maken trok ons erg aan. We zijn beiden (nog) geen echte klussers, maar gelukkig hebben we een handige familie en klus je tegelijkertijd met je buren; je staat er nooit alleen voor als je er even niet uitkomt. We zien al een hele tijd het huis stapje-voor-stapje op papier opgebouwd worden (tekeningen, constructies, e.d.) en we hebben er veel zin in om straks eindelijk echt aan de slag te kunnen!

 

Yasmine, Jasper en Nila-Isú

Welkom! Wij zijn Yasmine, Jasper en Nila-Isú. Al lange tijd had Jasper de wens om in Haarlem te wonen. Dat kwam in een versnelling toen Yasmine en Jasper elkaar ontmoetten. Yasmine woonde namelijk al in het centrum van Haarlem. Nu met onze kleine boef erbij is ruimer wonen wel prettig. Voor ons zijn de kluswoningen dan ook een mooie kans om dat te doen. Klussen gebeurt wel eens, dit wordt de next-level. Daarnaast een netwerk van mensen die een hoop kunnen. De lastige en kritische onderdelen besteden we uit. We hebben er zin!

 

 

Lisanne en Yannick

Hey hey, wij zijn Lisanne en Yannick! Lisanne geboren en getogen in Haarlem, Yannick een rasechte Hagenees. Team Haarlem heeft na langdurige onderhandelingen Team Den Haag kunnen overtuigen dat Haarlem ook een mooie stad achter de duinen is. Tijdens deze onderhandelingen zijn er uiteraard consessies gedaan. Zo heeft Yannick zijn toekomstdroom van een Man-Cave en een hond gehonoreerd gekregen. Het mooie van dit project is, voor ons, dat je van een bouwval precies kunt maken wat je zelf wil. En dat in een omgeving waar je heel graag wil wonen. Het is superleuk om dit samen te doen met de mensen die je buren gaan worden. Doordat je dit met zoveel verschillende mensen samen doet, is er veel kennis en ervaring waar je uit kunt putten, ideaal! Dat wij beiden niet heel handig zijn mag de pret niet drukken. Het motto is ‘Wat je niet weet, kun je leren of uitbesteden!’

 

Rob en Michelle

Na een jaar elke dag Funda uitgeplozen te hebben en verschillende woningen te hebben bezichtigd, viel ons oog op een luie zaterdag op deze kluswoningen. Eén uur voor de sluitingstijd van de open dag zijn we gaan kijken en waren we meteen verkocht. Je eerste koophuis precies zo ‘maken’ als je zelf wilt! We hebben ons vervolgens ook op alle huizen ingeschreven om de meeste kans te hebben bij de loting en waren dan ook ontzettend blij dat wij een huis hebben kunnen bemachtigen. Het sociale aspect, duurzaamheid, de samenwerking en het contact daardoor met de buren zijn goede redenen om ook voor een CPO project te kiezen. Onze straat is nu al een dolle boel! Wij hebben enkele praktische kluservaring, maar hopen veel bij te leren in de komende maanden. Ook zullen wij gebruik maken van de talenten van familie en vrienden. Gelukkig kunnen we wel het een en ander bij dragen in de CPO commissies en het bestuur.

 

Frank en Sandra

Hola. Frank & Sandra hier en wij hebben zin om onze nieuwe plek vorm te geven naar een droomplek waar we lange tijd samen willen blijven. Na een paar maanden zoeken, bijna kopen en elk huis denkbeeldig opnieuw in te richten kwam de beste mogelijkheid voorbij die wij ons konden wensen. 

Een huis wat we kunnen inrichten naar onze eigen wens en waarbij we een huis met hart & ziel in een nieuw jasje “krijgen”. Een uitgelezen kans waarbij we met een mix van een heus klusteam, eigen (on)handigheid en de benodigde expertise kunnen creëren wat we graag willen. Vanuit Amsterdam schuiven wij een stukje door naar het door ons zo geliefde strand en groen dat rondom Haarlem te vinden is. Doordat wij allebei vanuit totaal andere Hollandse streken komen (Rotterdam & Eindhoven) is het heel fijn om samen met onze buren dit project aan te pakken en elkaar direct beter te leren kennen. 

Wel zo fijn wanneer je een kopje suiker nodig hebt ;)!

 

Joyce en Bas

Hi! Wij zijn Joyce en Bas en ook wij zijn super enthousiast onderdeel te zijn van dit collectief met al deze leuke mensen. Een tijd geleden werd Bas gebeld door Alexander van Urbannerdam met het bericht dat wij helaas niet in aanmerking waren gekomen voor een huis, maar wel op de reservelijst stonden. Een beetje verbaasd keken wij elkaar aan. Klushuis project? Waar heeft hij het over? Wat bleek! De vader van Bas had ons opgegeven, onder het mom van: “huren is toch zonde van jullie geld”. Na wat googelen werden ook wij enthousiast en droomden wij stiekem al van een plekje. Dit werd beloond. Nog geen week later mochten wij bij huisnummer 14 kijken en waren we plots onderdeel van dit collectief. Het plan is het grootste gedeelte zelf te doen. Of wij handig zijn? Joyce in ieder geval. Daarbij is haar vader ook nog eens aannemer, wat een hoop goed maakt. De kriebels om aan de slag te gaan worden steeds groter. Wij zijn er klaar voor!